Geloof in eigen medewerkers

Blog 19 02 2018
 • Openstaande vacatures worden vaak door externe kandidaten vervuld zonder dat organisaties eerst naar de eigen kweekvijver kijken. Toch zijn er bedrijven die een andere tactiek toepassen. Lees hier het pad dat onze rayonmanager Marleen heeft bewandeld binnen Connection. 

  Receptioniste bij een groot, internationaal bedrijf

  In november 2009 ben ik voor het eerst in contact gekomen met Connection. Een vriendin van me was vakantiekracht bij Connection, maar ging eigenlijk altijd zelf op vakantie. Zij vroeg aan mij of ik haar bijbaan wilde overnemen zodat zij gewoon op vakantie kon. Het leek me wel wat, receptioniste zijn bij een internationale speler op de voedingsmarkt. En al snel zat ik bij het bedrijf in gesprek met de regiomanager van Connection. En sinds dat eerste contact ben ik nooit helemaal weggeweest bij Connection.

  Flexibele mogelijkheden

  In 2012 ging ik voor een half jaar naar het buitenland toe voor mijn bachelor proef. Geen probleem, want bij terugkomst werd ik weer met open armen ontvangen en kon ik meteen weer terug aan de slag. Ook toen ik vertelde dat ik in Antwerpen wilde gaan studeren werd daar juist positief op gereageerd, want ook daar hadden ze wel een leuke locatie voor me waar ik als jobstudent aan de slag zou kunnen. In 2016 was het weer tijd om een half jaar naar het buitenland te gaan, om dit keer mijn masterproef te schrijven. Ook na deze periode stond Connection nog steeds voor mij klaar. Na 7 jaar bij Connection te hebben gewerkt was het in september 2016 tijd om dan echt afscheid te nemen. De tijd was gekomen dat ik een ‘volwassen-baan’ ging zoeken. Met de boodschap dat ik ze altijd kon blijven helpen in nood. En in december 2016 heb ik mijn laatste dagen gewerkt. Toch duurde het niet lang voordat Connection en ik elkaar zouden terugzien.

  Een nieuwe, uitdagende functie

  Nog voor het einde van het jaar kreeg ik een telefoontje van Will Huls, oprichter en directeur van Connection. Er kwam een positie vrij als regiomanager van België en na intern overleg vonden zij mij een geschikte kandidaat voor die positie. Heb ik daar lang over na moeten denken? Zeker niet! Een leuke uitdagende functie bij het bedrijf waar ik al zo lang werkzaam ben, dat is een droomstart voor ieder afgestudeerde student. Waar ik het levende bewijs van ben? Geloof in eigen medewerkers. Connection investeert in alle medewerkers door middel van de Connection-Academy, waar ook alle studenten aan mee mogen doen. Een receptie-cursus in het eerste jaar en communicatie-cursus in het tweede jaar. In hoeveel bedrijven voelt de student zich volledig onderdeel van het bedrijf? Bij Connection zeker in ieder geval.

  Connection geloofde in mij als afgestudeerde, zonder veel ervaring. Juist omdat ik in Nederland en België gewerkt heb als student bij Connection. Sinds maart 2017 ben ik begonnen met de uitdaging als regiomanager België, in de korte periode heb ik al ontzettend veel geleerd en ben ik vastberaden nog meer competenties te ontwikkelen.

  Wil jij ook werken voor een organisatie als Connection? Kijk dan snel bij onze vacatures.

  Marleen van de Wijdeven

  Regiomanager België