Een dagje achter de receptie

Blog 30 11 2018
 • Hoe is het leven van een receptioniste? Heeft ze echt niets te doen of juist heel veel? Nu we quasi papierloos zijn gegaan en enkel nog met computers werken, is het niet duidelijk of de receptioniste aan het werken is of de hele dag op facebook zit. Een van de medewerkers van Connection bvba neemt je mee in een dagje achter de receptie.

  Opstarten, post en pakketjes

  `s Morgens is mijn eerste stop zoals de meesten in de keuken bij het koffiemachine. In plaats van het zwarte aroma, ga ik toch liever voor een lichte thee. Terwijl de computer bezig is met op te starten, komen de eerste collega`s al aan. Zoals we allemaal goed zijn op gevoed, zeggen we iedereen gedag met een mooie glimlach erbij. Ik ga snel de post uit de brievenbus halen en verdeel die over de verschillende departementen.

  De computer is nu ook wakker. Eerst check ik de mails om te zien of er niets belangrijks te melden is. Vervolgens ga ik verder met de normale routine; moeten er broodjes besteld worden, welke vergaderingen vinden er vandaag plaats en welke moeten op het scherm gepubliceerd worden zodat collega`s in het gebouw hiervan op de hoogte zijn? Tussendoor komen er telefoontjes binnen en melden bezoekers zich aan. Zij moeten dan doorverwezen worden naar de juiste persoon. Daarnaast worden er ook pakjes geleverd. Tegenwoordig zijn dat er redelijk veel aangezien de meeste collega`s hun persoonlijke online aankopen ook op het werk laten leveren. Zij moeten allemaal gebeld worden en soms is een tweede herinnering wel nodig voordat ze het pakje komen halen.

  Vergader voorbereidingen en dagelijkse problemen oplossen

  Op sommige dagen vinden er grotere vergaderingen plaats. Daarvoor moet de grote zaal opgezet worden. De receptioniste is verantwoordelijk voor de projectieschermen, micro`s en het vertaal systeem voor de tolken aan te doen. De collega`s zorgen voor de drank en het opstellen van de zaal.

  Zoals in elk bedrijf loopt er elke dag wel iets mis; een vergaderzaal werd niet geboekt, iemand heeft koffie op de vloer gemorst of een pakje is zoek. De receptioniste is in contact met alle departementen en daardoor de beste persoon om deze dingen snel op te lossen.

  Flying receptioniste

  Als Flying receptioniste bij Connection kom ik op veel bedrijven langs. De taken variëren in kleine dingen zoals `s morgen het licht wel of niet aan doen, de post zelf verdelen of aan een collega meegeven. Bij sommige bedrijven moeten we bellers aanmelden, bij anderen sturen we die direct door. Op de ene plek zijn telefoontjes het grootste deel van het werk, op andere plekken zijn we meer met bezoekers of administratieve taken bezig. Het werk is variërend, je leert veel plekken en bedrijfsculturen kennen.

  Wil jij ook als receptioniste aan de slag?

  Ga dan snel naar een van onze websites: https://www.connection.nl of https://www.connectionbvba.be voor alle openstaande vacatures!