Connection = Continuïteit

Blog 05 03 2018
 • Personeelstekorten, kinderopvang, het moeilijk toetreden tot de arbeidsmarkt voor vrouwen. Wanneer bedrijven meer mogelijkheden zouden bieden voor parttimers, zouden veel van dit soort problemen de wereld uit geholpen zijn. Wij werken daarom alleen met parttimers en volgens directeur Will Huls zitten hier vrijwel geen nadelen aan. 

  Volgens onderzoek van Connection zijn medewerkers die een baan delen minder vaak ziek. Ze zijn productiever en ze oordelen positiever over hun werk. Die tevredenheid stralen zij uit naar klanten. Bovendien kan de continuïteit beter gewaarborgd worden wanneer meerdere mensen op één functie zitten.

  Onze unieke werkwijze

  Wat Connection zo uniek maakt? Het is het enige bedrijf dat receptie- en telefoondiensten verleent met alleen maar parttimers in dienst, inclusief de directie. Bij de oprichting van het bedrijf was dat al de filosofie. Wij zagen veel goede mensen op de arbeidsmarkt die op zoek waren naar een parttime baan. Voor hen was er toentertijd weinig aanbod. Wij hebben ons erop gericht om hen in dienst te krijgen.

  Continuiteit garantie

  Het voordeel van deze werkwijze is dat Connection een enorme continuïteit kan garanderen. Onze medewerkers zijn gewend om op verschillende tijden te werken. Veel van hen combineren hun werk met school of een gezin. Zij begrijpen het als geen ander wanneer ze een dienst van iemand moeten overnemen. Bij de afwezigheid van collega’s zullen wij er ook alles aan doen om een dienst over te laten nemen. Dat zit er bij ons ingebakken.

  De voordelen

  Connection ziet alleen maar voordelen aan deze werkwijze. Onze werknemers zijn tevreden. Dat is direct meetbaar aan het lage verloop en ziekteverzuim. Onze klanten weten dat onze dienstverlening is gewaarborgd, ook al zien ze wel steeds verschillende gezichten. Bij nieuwe klanten hoor je vaak dat hun receptionist(e) een vast gezicht is. Wij vragen hen dan wat ze doen wanneer dat vaste gezicht ziek wordt. Dan moet er een andere receptionist binnen het bedrijf gevonden worden die het zo goed en zo kwaad als het gaat overneemt. Dat is vaak een pijnpunt binnen die bedrijven.

  Onze parttime-medewerkers krijgen ook verantwoordelijkheden. Wij betrekken iedereen bij het werkoverleg, opleidingen en trainingen, ook al werkt iemand maar vijf uur per week. Zo hoeft niemand die bijeenkomsten te missen, omdat hij of zij er toevallig niet is. Wij halen iedereen erbij op de momenten dat iedereen kan.

  Onze medewerkers zijn het visitekaartje van het bedrijf, of het contact nu direct of telefonisch loopt. Het belangrijkste is om dat goed te regelen.

  Bent u op zoek naar een parttime baan in de dienstverleningssector? Bekijk dan snel onze vacatures.

  Will Huls
  Directeur Connection Beheer