Mijn reis binnen Connection

Blog 11 06 2018
 • 12 september 2013: Het is al lang geleden, maar ik herinner me de dag nog als gisteren. Ik begon aan mijn eerste werkdag als receptioniste op wat mijn hoofdlocatie zou worden in Kontich, België. De start van mijn reis binnen Connection bvba.

  Het eerste contact met Connection

  Aan mijn eerste contacten met Connection hield ik niets dan een positief gevoel over. De toenmalige rayonmanager voor België, leek van in het begin vooral te kijken naar mijn persoonlijkheid en capaciteiten in plaats van naar mijn professionele achtergrond of kwalificaties of papier. Tijdens het sollicitatiegesprek verbaasde ze me door haar meelevende en inzichtelijke vragen. Dit maakte ik nooit eerder mee! Toen al voelde ik dat Connection op een heel andere manier omgaat met haar werknemers: er is een echte wisselwerking van geven en nemen; je manager wil zo veel voor je doen waardoor jij in ruil voor haar alles wil terug doen. En dan moest ik nog beginnen!

  "Een uitdagende receptie"

  Zo werd mijn hoofdlocatie genoemd. Niets is minder waar. Om een idee te geven: het draaiboek telt er inmiddels ruim over de 60 bladzijden. Er wordt ons een waaier van taken opgelegd, van taxi’s reserveren en broodjes bestellen tot het ondersteunen van de boekhouding en verwerken van bestellingen. Het duurde dus wel een tijdje voor ik het onder de knie had, en tot vandaag leer ik dagelijks nieuwe zaken bij. Kwestie van het boeiend te houden…

  Doorgroeien

  Ik gaf al snel aan dat ik interesse had om ook op andere locaties te worden ingezet. Doorheen de jaren kreeg ik de kans om me in te werken op Testas, Continental (waar ik mee aan het opstart-draaiboek schreef), Global Knowledge en laatst draaide ik spontaan een middag mee op T-Groep. Die afwisseling komt mijn werk ten goede: niet alleen blijft het interessant en gaat het de routine tegen, je neemt de nieuwe ervaringen mee om op andere plekken zaken vlotter en efficiënter te laten lopen.

  Maar de leukste opdracht die ik tot nu toe kreeg, is dat ik sinds dit jaar de Connection trainingen mag geven in België. Op die manier kan ik mijn collega’s aansteken met mijn enthousiasme voor gastvrijheid en communicatie. Ook dit verliep op de typische Connection-manier: tijdens een functioneringsgesprek gaf ik aan om meer te willen doen binnen het bedrijf, en samen met huidige regiomanager Marleen van de Wijdeven gingen we actief op zoek naar een manier om aan mijn wens te voldoen.

  De keuze voor Connection

  De keuze voor Connection was één van de beste die ik tot op heden gemaakt heb. Ik zal ook wel eens vloeken als ik onverwacht wordt opgeroepen om op locatie te gaan werken, en soms moet je wat geduld aan de dag leggen om iets gedaan te krijgen. Maar de kansen die ik kreeg, daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Mijn reis binnen Connection leidde me al langs mooie plekjes, en ik kijk vol verwachting uit naar wat de volgende bestemming me zal brengen.

   
  Hannah van Hoof

  Receptioniste regio Antwerpen-België