solliciteer!


Per direct: tijdelijke receptioniste (3 maanden) voor 8 uur per week + inval in Oosterhout - Oosterhout

Heb jij affiniteit met het receptie-vak en ben jij per direct beschikbaar? Ben jij op zoek naar een parttime baan? Ga dan aan de slag als receptioniste bij een toonaangevend bedrijf die verpakkingen maakt op basis van papier en golfkarton!

Jouw werkzaamheden
Het takenpakket van een receptioniste is zeer divers. De voornaamste taken bestaan uit het correct aannemen en doorverbinden van telefoongesprekken en het ontvangen van bezoekers, klanten en leveranciers. Tevens draag je zorg voor lichte administratieve werkzaamheden. Verder verzorg je de in- en uitgaande post, boek je hotelreserveringen, zorg je voor autoreserveringen en beheer en uitgifte van sleutels.

Werkdagen en werktijden:
Het betreft een tijdelijke functie. Over het algemeen werk je 8 uur per week, waarbij je vaste werkdag valt op vrijdag. Daarnaast verwachten wij de mogelijk om extra te willen invallen bij ziekte en verlof van collega’s. De data die hiervoor in elk geval bekend is, zijn 2, 3 en 4 januari. De werkdagen variëren van maandag tot en met vrijdag, waarbij de werktijden vallen tussen 08:30 uur en 16:30 uur (op vrijdag tot 16:00 uur).

Wat bieden wij jou?
• Een marktconform startsalaris van €10,89 bruto per uur (bij 23 jaar en ouder);
• Volledige reiskostenvergoeding als je reist met het OV en een kilometervergoeding als je verder dan 10 kilometer van de werklocatie woont;
• Connection heeft een eigen academy! Wij bieden zowel klassikale als individuele trainingen en tevens kunnen medewerkers verschillende e-learnings volgen;
• 25 vakantiedagen per jaar op fulltime basis en 8% vakantiegeld.

Wat vragen wij van jou?
• Minimaal 1 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Daarnaast is het een pré al je kennis hebt van de Duitse taal;
• Goede computervaardigheden (Excel, Word en Outlook);
• Je woont in de directe omgeving van Oosterhout;
• Als laatste verwachten wij kwaliteit van onze receptionistes: Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling, waarbij professionaliteit centraal staat. Met jouw oplossingsgerichte en
proactieve houding ga jij elke werkdag met veel enthousiasme weer aan de slag!

Wie zijn wij?
Connection is een zelfstandige, dienstverlenende onderneming die gespecialiseerd is in ontvangst bij de receptiebalie en de afhandeling van het telefoonverkeer. Wij nemen het volledige personeelsmanagement en de organisatie rondom receptie- en telefoondiensten van onze opdrachtgevers over. We zorgen dat de bezetting van de service en diensten gewaarborgd is.

De procedure
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en vul het online sollicitatieformulier in. We willen je vragen om een profielfoto bij jouw sollicitatie toe te voegen in verband met de representativiteit van de functie. Na jouw sollicitatie nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!

De eerste selectie vindt plaats op basis van jouw CV en motivatie. Bij positief resultaat nemen wij contact met je op voor een telefonisch sollicitatiegesprek. Hierna word je mogelijk uitgenodigd voor een gesprek met de rayonmanager van Connection. Mocht het gesprek goed verlopen volgt als laatste een voorstelgesprek met onze opdrachtgever en mogen we je hopelijk welkom heten als nieuwe collega bij Connection.

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Femke Bouman (Afdeling Werving en Selectie) op 0317 – 621 300.