solliciteer!


Flexibele receptioniste voor een GGZ instelling, Almere (oproepbasis) - Almere

Vind jij het prettig om juist geen vaste werkdagen te hebben en vind je het leuk om op verschillende locaties te werken? Heb jij daarnaast al eerder in de zorg gewerkt of heb je affiniteit met de geestelijke gezondheidszorg? Lees dan snel verder; wellicht is deze vacature wel iets voor jou!

Waar kom je te werken?
Via Connection kom je te werken bij een organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg. De organisatie behandelt mensen met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek. Op het gebied van geestelijke gezondheidszorg is deze organisatie één van de grotere instellingen in Nederland. Jouw hoofdlocatie is de locatie in Almere. Daarnaast ga je mogelijk ook werken in Hilversum, Utrecht of Amersfoort.

Jouw werkzaamheden
Het takenpakket van een receptioniste is zeer divers. De voornaamste taken bestaan uit het correct aannemen en doorverbinden van telefoongesprekken en het ontvangen van bezoekers, cliënten en leveranciers. Je bent bij de receptie daarnaast het eerste aanspreekpunt voor bijvoorbeeld cliënten.

Werkdagen en werktijden:
In deze functie werk je op 0-uren basis en wordt je vooral ingezet bij ziekte en verlof van collega`s. Roosters zijn vier weken van te voren bekend. De werkdagen op de locatie in Almere zijn van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur. Daarnaast verwachten wij de mogelijkheid om extra te willen invallen bij ziekte en verlof van collega’s, mogelijk ook op andere locaties in de buurt. Op de andere locaties (Utrecht en Amersfoort) worden er ook avonddiensten gewerkt, tot maximaal 21:00 uur. De werktijden worden in overleg ingeroosterd, maar het is wenselijk dat je flexibel bent in de te werken dagen in verband met de wisselende roosters.

Wat bieden wij jou?
-Een marktconform startsalaris van €11,05 bruto per uur; vanaf 23 jaar en ouder
-Volledige reiskostenvergoeding als je reist met het OV en een kilometervergoeding als je verder dan 10 kilometer van de werklocatie woont;
- Connection heeft een eigen academy! Wij bieden zowel klassikale als individuele trainingen en tevens kunnen medewerkers verschillende e-learnings volgen;
- 25 vakantiedagen per jaar op fulltime basis en 8% vakantiegeld.

Wat vragen wij van jou?
- Aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie;
- Achtergrond in de geestelijke gezondheidszorg;
- Goed in omgang met cliënten (discreet en rustig)
- Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk);
- Goede computervaardigheden (Excel, Word en Outlook);
- Je woont in de directe omgeving van Almere;
- Als laatste verwachten wij kwaliteit van onze receptionistes: Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling, waarbij professionaliteit centraal staat. Met jouw oplossingsgerichte en proactieve houding ga jij elke werkdag met veel enthousiasme weer aan de slag!

Wie zijn wij?
Connection is een zelfstandige, dienstverlenende onderneming die gespecialiseerd is in ontvangst bij de receptiebalie en de afhandeling van het telefoonverkeer. Wij nemen het volledige personeelsmanagement en de organisatie rondom receptie- en telefoondiensten van onze opdrachtgevers over. We zorgen dat de bezetting van de service en diensten gewaarborgd is.

Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en vul het online sollicitatieformulier in. We willen je vragen om een profielfoto bij jouw sollicitatie toe te voegen in verband met de representativiteit van de functie. Na jouw sollicitatie nemen wij snel, waar mogelijk binnen twee weken, contact met je op.

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Femke Bouman of Gineke Versluis (Afdeling Werving en Selectie) op 0317 – 621 300.