solliciteer!


Telefoniste bij instelling geestelijke gezondheidszorg (16 tot 24 uur) - Amstelveen

Waar kom je te werken?
Voor de invulling van een zwangerschap zijn wij opzoek naar een Telefoniste. Via Connection kom je te werken bij een organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg. De organisatie behandelt mensen met psychiatrische stoornissen en complexe psychische- en verslavingsproblematiek. Op het gebied van geestelijke gezondheidszorg is deze organisatie één van de grotere instellingen in Nederland. Je komt te werken bij de locatie in Amstelveen.

Jouw werkzaamheden
Als telefoniste ben je het eerste aanspreekpunt voor o.a. cliënten van onze opdrachtgever. Je draagt zorg voor het correct aannemen en doorverbinden van telefoongesprekken. Hiermee lever je een belangrijke bijdrage aan het optimaliseren en waarborgen van de kwaliteit van cliëntcontacten.
Werkdagen en werktijden
De werkdagen zijn van maandag t/m vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur. Over het algemeen werk je 16 tot 24 uur per week. Daarnaast verwachten wij de mogelijk om extra te willen invallen bij ziekte en verlof van collega’s.

Wat bieden wij jou?
• Een marktconform startsalaris van €11,05 bruto per uur;
• Volledige reiskostenvergoeding als je reist met het OV en een kilometervergoeding als je verder dan 10 kilometer van de werklocatie woont;
• Connection heeft een eigen academy! Wij bieden zowel klassikale als individuele trainingen en tevens kunnen medewerkers verschillende e-learnings volgen;
• 25 vakantiedagen per jaar op fulltime basis en 8% vakantiegeld.

Wat vragen wij van jou?
• Minimaal een paar jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
• Achtergrond en/of affiniteit in de geestelijke gezondheidszorg;
• Zeer goede beheersing van de Nederlandse taal en redelijk goede beheersing van de Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk);
• Goede computervaardigheden (Excel, Word en Outlook);
• Je woont in de directe omgeving van Amstelveen;
• Als laatste verwachten wij kwaliteit van onze receptionistes: Je hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling, waarbij professionaliteit centraal staat. Met jouw oplossingsgerichte en pro-actieve houding ga jij elke werkdag met veel enthousiasme weer aan de slag!

Wie zijn wij?
Connection is een zelfstandige, dienstverlenende onderneming die gespecialiseerd is in ontvangst bij de receptiebalie en de afhandeling van het telefoonverkeer. Wij nemen het volledige personeelsmanagement en de organisatie rondom receptie- en telefoondiensten van onze opdrachtgevers over. We zorgen dat de bezetting van de service en diensten gewaarborgd is.
Ben jij de perfecte kandidaat voor deze vacature en voldoe je aan de eisen? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en vul het online sollicitatieformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Voor meer informatie over deze functie kan je contact opnemen met Femke Bouman of Gineke Versluis (Afdeling Werving en Selectie) op 0317 – 621 300.

De procedure
De eerste selectie vindt plaats op basis van jouw CV en motivatie. Bij positief resultaat nemen wij contact met je op voor een telefonisch sollicitatiegesprek. Hierna word je mogelijk uitgenodigd voor een gesprek met de rayonmanager van Connection. Mocht het gesprek goed verlopen volgt als laatste een voorstelgesprek met onze opdrachtgever en mogen we je hopelijk welkom heten als nieuwe collega bij Connection.