60+ en toe aan een nieuwe uitdaging in je werk

Blog 27 06 2019
 • Als een 60 plusser een carrièreswitch willen maken dan sta je voor een grote uitdaging. Je omgeving vraagt zich af of je dit nu nog wel moet doen: ‘Kies toch voor de makkelijkste weg, want je hoeft nog maar een paar jaar’. Deze twee receptionistes van Connection hebben niet alleen de kans gekregen maar ook gegrepen. ‘Dit had ik veel eerder moeten doen.’

  Uit de comfortzone

  Thea Bruijns stapte op haar 64e uit haar comfortzone met de verwachting weer iets nieuws te leren.

  Connection Receptiediensten Receptioniste Thea

  "In November 2010 ben ik in dienst gekomen bij Connection om als receptioniste bij Alliander in Haarlem aan de slag te gaan. Door de mogelijkheid om parttime te werken kon ik de zorg voor mijn moeder blijvend op mij nemen en was er ook ruimte om op de kleinkinderen te passen.

  Naast de diversiteit aan werkzaamheden werk ik tot de dag van vandaag heel fijn samen met mijn collega-receptionistes, de beveiligers en medewerkers van Alliander. Door interne reorganisaties binnen Alliander is Haarlem een minder drukbezochte locatie aan het worden, waardoor ook wij steeds minder om handen hebben. Ik ben echt een bezige bij en komt het beste in mij naar boven als ik het lekker druk heb. Nadat ik tijdens mijn functioneringsgesprek met mijn manager Ellen Doornebal had aangegeven wat uitdaging te missen, kwam zij met een voorstel om naast de locatie in Haarlem ook voor Alliander in Amsterdam te gaan werken. Ik heb hier geen seconde over hoeven nadenken en zei gelijk: ja!

  Naast een aantal diensten in Haarlem reis ik nu gemiddeld 2 keer in de week in alle vroegte met de trein vanuit Beverwijk naar Amsterdam. Al die werkende/studerende mensen in de trein, de drukte op de locatie in Amsterdam, nieuwe dingen leren en mensen ontmoeten geven mij zoveel energie en het gevoel dat ik er weer helemaal bij hoor." 

  Een nieuwe opdrachtgever erbij

  Marjorien van Son nam op haar 61e een sprong in het diepe door zich naast haar vertrouwde werkomgeving bij een andere opdrachtgever in te gaan zetten.

  Connection Receptiediensten Receptioniste Marjorien

  "Op mijn 56e werd ik door het faillissement van mijn toenmalige werkgever werkloos: veel te jong om thuis te zitten en niet meer deel te nemen aan het arbeidsproces. Een paar maanden later kon ik aan de slag via Connection Receptiediensten bij Alliander in Alkmaar. Wel heel vroeg mijn bed uit, dat viel tegen, maar heerlijk om weer mee te doen met fijne collega’s bij een mooie opdrachtgever.

  Vanwege de ontwikkel richting van Alliander op het gebied van huisvesting hield de dienstverlening aldaar op en kon mijn contract helaas niet worden verlengd. Zes maanden later werd ik door Ellen Doornebal gebeld of ik interesse had om voor Alliander in Haarlem aan de slag te gaan. Heel blij was ik met deze nieuwe kans om weer terug te komen bij Connection.

  Vorig voorjaar stelde Ellen mij de vraag of ik naast mijn werk bij Alliander tevens vaste oproepkracht wilde worden bij een andere opdrachtgever. Ik voelde mij zeer vereerd: 60+ en dan nog zo’n kans. Eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje spannend en zag best op tegen nieuwe werkwijzen en andere computersystemen. Uiteindelijk heb ik hier volmondig ja tegen gezegd. Te meer daar Ellen haar vertrouwen naar mij uitsprak en ervan overtuigd was dat ik het aldaar ook heel erg naar mijn zin zou hebben.

  Nu zijn we bijna een jaar verder en ben ik dolblij dat ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Door deze nieuwe uitdaging heb ik weer zoveel nieuws geleerd en andere mensen ontmoet. Daar krijg ik energie van en dat doet me goed. Door parttime te kunnen werken, heb ik ook nog genoeg tijd over om op te kunnen passen op mijn eerste kleinkind, te sporten en te zingen in het leukste koor van Noord Holland."

   

  Connection & Trinity Trainer Ellen

  Ellen Doornebal is naast rayonmanager ook trainer bij Connection en Trinity. 

  "Belangrijk is het dat je je focust op je talenten en niet op wat je minder goed kan, ook als je 60+ bent. Denk hierbij aan: ervaring, betrokkenheid, stabiliteit, loyaliteit en breed inzetbaar (vanwege de enorme werkervaring). Daarnaast is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen door onder andere actief deel te nemen aan onze Academy, open te staan voor verbeterpunten en er iets mee te doen.

  Bij Connection kijken we totaal niet naar leeftijd. Alle bovengenoemde competenties zijn doorslaggevend iedereen een kans te geven om bij ons aan de slag te gaan, dan wel verder te groeien om vervolgens met blijvend heel veel plezier je werk te kunnen uitoefenen.

  Heel trots ben ik op Thea en Marjorien dat zij met beide handen deze kans hebben aangegrepen, met als gevolg een win-winsituatie voor alle betrokken partijen."